Articles by Semra Sherifovska Kjamil

IMG_6060

Посета на зимскиот рекреативен центар Попова Шапка со гостите од Катовице-Полска

Гостите од Катовице-Полска, заедно со своите домаќини – учениците од Програмата за Меѓународна матура  го посетија зимскиот рекреативен центар Попова Шапка. Планинската убавица блесна во сиот сјај поттикнувајќи ги учениците да ја искажат својата креативност…


IMG_6002

Споредба на квалитетот на животот во Скопје и Катовице

Во рамки на соработката со гимназијата Адам Мицкијевиќ од Катовице од Полска во нашето училиште пристигнаа  19 ученици во придружба на двајца професори. Тие беа домаќини на учениците од програмата за Меѓународна матура во ноември…


20181207_134941

На 7 декември 2018 г. во Мултимедијалниот центар – Мала станица во Скопје беше отворена  изложбата „Дај му форма на животот“,  како дел од проектот „Уметност за сите“ под покровителство на Министерството за култура и Амбасадата на…


47379693_581870308920372_5861008978820988928_n

Во периодот 1.12-2.12. 2018 дел од колективот на нашата Гимназија имаше обука во делот на професионалниот развој и усовршување на тема SWOT анализа и изработка на развоен план-стратешко планирање. Знаењата со кои присутните професори се…


thumbnail (1)

Присуство на предавањето “Кариери на иднината”

На ден 06.12, директорката на нашето училиште заедно со професорките Гордиана Ѓоргова, Весна Црнеска-Симовска и група ученици присуствуваа на испиративното предавање “Кариери на иднината” на поранешниот претседател на Република Бугарија, претседателот Росан Плевнелиев, во рамки…


60BCFD0D-6F6B-41FE-89BD-D5B4A4E48FAF

Учество во теренско истражување во Р. Полска

Во периодот од 17 до 21 ноември, како прва од активностите на меѓусебната соработка за која во март 2018 беше потпишан меморандум,  учениците од програмата за Меѓународна матура ќе престојуваат во Катовице, Република Полска. Заедно…


5C2A7BFC-D414-41BA-9450-708E3F6A5DDA

Денот на ослободувањето на Скопје

Во вторникот, на 13-ти ноември, 2018 г., во Македонската филхармонија, се одржа свеченоста по повод Одбележување на 13-ти Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје, на која Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, на годинешните добитници,…


No Picture

Посета од претседателот на Американскиот совет за Меѓународно образование

На 5.11.2018 г. во официјална посета на Училиштето беше г-дин Лорни Крејнер – претседател на Американските Совети за Меѓународно образование од Вашингтон, САД, во придружба на Зденка Николовска и Весна Наумовска од Американски Совети, Македонија….


6A35ECCB-7717-43BF-8BF3-78751E02A6E1

Отварање на Скомрахи

Традиционално на 1 ноември учениците од “Јосип Броз Тито”, заедно со своите професори Јосип Стибел и Емилија Величкова, беа гости на отворањето на Скомрахи( фестивал за театар, филм и културен контраст на секојдневието). Трпеливо го…


D69DB509-6436-404E-A7A6-EBB76D1ADD36

Green zone – Зазеленување на општина Центар и Град Скопје

На 22.10.2018 година нашата гимназија и спортскиот комплекс „Мондано“ беа домаќини на проектот “Green zone“ – зазеленување на општина Центар и Град Скопје. На настанот присутни беа гости од МОН, градоначалникот на општина Центар Саша…