Uncategorized

Marlene am JBT (3)

Потпишување договор со практикант

На ден 14.09.2018 година по иницијатива на директорката на нашата Гимназија се потпиша договор со практикантката Marlene Kolb од Германија, која ќе остане една година во нашата Гимназија и ќе биде вклучена во активностите на германските…


IMG_8694

Промоција на книгата “Липите кај Сарај куќа”

На ден 17.09. членовите на Клубот на читатели присуствуваа на промоција на книгата “Липите кај Сарај куќа” на писателката Лидија Дочовска Павловска. Настанот се одржа во просториите на Друштво на писатели на Македонија а критички…


No Picture

ОДЛУКА ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ИНТЕРНИОТ ОГЛАС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО ПРВА ГОДИНА ВО УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА

Во интерниот оглас за упис на ученици во прва година на СУГС Гимназија Јосип Броз Тито Скопје бр. 08-159/1 СЕ ВРШАТ СЛЕДНИТЕ ИЗМЕНИ И ДОПОЛНУВАЊА: Во делот III. ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ Ставот 1, алинеја…


No Picture

КОНКУРСНИ РОКОВИ

ПРИЈАВУВАЊЕТО И ЗАПИШУВАЊЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ СЕ ВРШИ ВО ЕДЕН УПИСЕН РОК СО ДВЕ ПРИЈАВУВАЊА ВО МЕСЕЦ ЈУНИ. Првото пријавување и запишување на учениците се врши на 18 и 19 јуни 2018 година, а ранг листите…received_10214756154675685

Меѓународна матура / The International Baccalaureate program

Учениците од паралелката IV 13 од програмата за Меѓународна матура го полагаа последниот екстерен испит во сесијата мај 2018. Им посакуваме одлични резултати на екстерните испити со надеж дека ќе успеат да се запишат на…


20180424_132442

Проект инфомлади@креативни

По завршувањето со работилницата за стоп-анимација под раководство на Македонка Тошевски а во рамки на проектот инфомлади@креативни, на учениците кои учествуваа во работилницата на 08.05 2018 г.  им беа доделени сертификати за учество. Нивниот филм ќе може…


IMG-b7843474e5dae09cdf02dcfcb65eebce-V

Предавање на тема : Паметни градови

На 04.04.2018 година учениците од ПМА класовите IV-1 и IV-2 од нашето училиште СУГС Гимназија “Јосип Броз-Тито”, со предметниот професор Виолета Василевска присуствуваа на предавањето на Европскиот Универзитет на Република Македонија на тема “Паметни градови:…сугс јосип броз тито

И Н Т Е Р Е Н О Г Л А С за запишивање на ученици во прва година за гимназиско образование за 2018 /2019 година

08-184/2 19.04.2018 Во согласност со член 42 од Законот за средното образование („Службен весник на Република Македонија“ бр.44/95, 24/96, 34/96, 35/97, 82/99, 29/02, 40/03, 42/03, 67/04, 55/05, 113/05, 35/06, 30/07, 49/07, 81/08, 92/08, 33/10, 116/10,…