Uncategorized

jjgbb

Доделување на дипломи по германски јазик

Вложениот труд за изучувањето на германскиот јазик како прв странски јазик беше награден со дипломи за постигнатото ниво B1. Доделувањето беше направено од страна на координаторот на германската паралелка професорот  Г-дин Рафаел Т. Вегиел и…eu-1

Седмица на ЕУ-Ден на велосипедизам

На ден 17.09.2015г.(четврток), учениците од трета година од Гимназијата, заедно со професорката Емилија Величкова, присуствуваа на трибина која се одржа во канцеларијата на Европска унија во соработка со Град Скопје. На трибината се говореше за…


12049125_10153310108203127_1026103861750396734_n

Скопје – Мој град

Под мотото „Скопје – мој град“ од 16-20.09 2015 година стартуваше четвртото издание на фестивалот на креативни индустрии „Скопје Креатива“ кој се одржа во „Плаја Виста“. Нашето училиште зеде активно учество во повеќе работилници на…


уписи

Конкурс за запишување ученици во СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“ за учебната 2015/2016 година

Согласно член 42 од Законот за средното образование („Службен весник на Република Македонија“ бр.44/95, 24/96, 34/96, 35/97, 82/99, 29/02, 40/03, 42/03, 67/04, 55/05, 113/05, 35/06, 30/07, 49/07, 81/08, 92/08, 103/08, 33/10, 116/10, 156/10, 18/11, 51/11,…„Џифони“ на кој учество земаа ученици од нашата гимназија

Од 08.10.2014 до 12.10.2014 година се одржа македонскиот филмски фестивал „Џифони“ на кој учество земаа ученици од нашата гимназија кои имаа можност да се запознаат и бидат дел од многу спроведени активности и дружења со…


10407711_1540732799472982_107803846028047423_n

Димитар Ѓеорѓиевски во нашата Гимназија одржа предавање

Директорот на Дирекцијата за заштита на лични податоци, Димитар Ѓеорѓиевски во нашата Гимназија одржа предавање на повеќе теми: „Мојот број-мојот заштитен свет“, „Клуч кон приватноста“ и „Вашата приватност е сигурна со нас“.