„Џифони“ на кој учество земаа ученици од нашата гимназија

Од 08.10.2014 до 12.10.2014 година се одржа македонскиот филмски фестивал „Џифони“ на кој учество земаа ученици од нашата гимназија кои имаа можност да се запознаат и бидат дел од многу спроведени активности и дружења со деца од други држави како и да се запознаат и разменат искуства со познати глумци ширум светот.