Меѓународниот фестивал за филмови со награда за учениците од нашето училиште

ii

На финалната вечер на шестото издание на Меѓународниот фестивал за филмови снимени со мобилен телефон „Мобил Фестивал“ , која се одржа во четврток во киното “Фросина” во МКЦ, беа прогласени најдобрите филмови за 2015 година. Во програмата Млади таленти, за најдобар филм е прогласен филмот ”Диши Длабоко” –од учениците од IV-14( Меѓународна Матура) од СУГС Јосип Броз- Тито кои како награда ќе добијат стипендија од 3000 евра за студирање на Факултетот за Аудиовизуелни Уметности – ЕСРА .

ii iw uu