Промоција на книгата “Липите кај Сарај куќа”

IMG_8694

На ден 17.09. членовите на Клубот на читатели присуствуваа на промоција на книгата “Липите кај Сарај куќа” на писателката Лидија Дочовска Павловска.
Настанот се одржа во просториите на Друштво на писатели на Македонија а критички осврт на делото даде проф.д-р Вера Стојчевска Антиќ и доц.д-р Трајче Коцарев.
Лидија Дочовска Павловска во поетските кругови позната како “Преспана” е познато име во македонската книжевност. Член е на Друштвото на писатели. Добитник е на повеќе награди и признанија од областа на литературата и културата.
На крај на промоцијата авторката ја донираше нејзината книга со посвета за нашата гимназија.

IMG_8699 IMG_8700 IMG_8701 IMG_8702 IMG_8694 IMG_8695 IMG_8696 IMG_8697 IMG_8698