Посета на Францускиот Културен Центар

43134083_1078636782283252_4270412040255832064_n

Во рамките на соработката на училишната библиотека и Францускиот Културен Центар, на ден 05 октомври,2018 год.се реализира посета на центарот. Ученици од I-ва и II-ра година што го изучуваат францускиот јазик како втор странски јазик, заедно со професорите Јулија Ликоска-Угриноска и Никола Терзитанов ја проследија презентацијата со која се запознаа со сите ресурси што ги нуди Францускиот Културен Центар и медијатеката. Целта е учениците да ги надоградат како и да стекнат нови знаења за францускиот јазик и култура.

43127781_1078636855616578_1140993925159321600_n 43127968_1078636998949897_961270340053368832_n 43130246_1078636815616582_570996269707689984_n 43131013_1078636905616573_5768121407577784320_n 43134083_1078636782283252_4270412040255832064_n 43342677_1078637038949893_143541320315568128_n 43379749_1078636778949919_5936397173968076800_n