„Средношколски игри“

43268407_466991913805595_8725648476152528896_n

Во организација на Секторот за образование на Град Скопје и Здружението на граѓани „СФЕРА“  на 6 октомври 2018 година на Средно Водно во Скопје по петти пат се реализираше проектот 43030800_315451325934719_4972212187503263744_n 43116961_526827501074362_7334601383221395456_n 43128051_2323090044386140_757676765530292224_n 43160143_683541192030922_9078374456337891328_n 43180714_1710998612360179_4877240655178366976_n 43180743_1843041139150642_7267549977293881344_n 43191791_728043190882373_6076377012912521216_n 43192684_925321431010169_8268689472258834432_n 43195732_1913323545425980_3747502374718013440_n 43198549_254117895158370_1880393543260831744_n 43207542_347643162477768_7966243793739448320_n 43228399_923328197852905_4554395861982904320_n 43246217_537435436717940_2637380193446002688_n 43268407_466991913805595_8725648476152528896_n 43292334_176729183246231_3265795146494509056_n 43302820_275443579963400_7356213237748072448_n 43310209_173184323601386_89141079860838400_n 43375103_1094211164072416_8990833801550626816_n, манифестација за ученици од средните училишта на Град Скопје. Овој проект што содржи различни активности (крос, натпревари во знаење, уметнички вештини, еколошки-зелени игри, забава…) има за цел да ги поттикне средношколците да развијат свесност за потребата и неопходноста од нивен редовен престој во природа со цел подобрување и унапредување на нивното психофизичко здравје. На еднодневните игри  кои имаа натпреварувачки карактер беа вклучени сите средни училишта во Скопје. Нашето училиште го освои пехарот според најголемиот број освоени медали, во однос на другите училишта. Први награди добија учениците: Лиле Стефановска – за креативно пишување, Ања Павловска – на квизот по општествени науки, Мина Јелушиќ и Ведран Чешарек – за актерска игра и Антоанета Малиновиќ – за плеј играплеј – графит. Втора награда добија Риа Давковска за фотографија и Марко Дураков за технички вештини, додека трета награда доби Ана Мијаличиќ во натпреварот по цртање. Одговорни професори беа Дијана Дерменџиева, Цеца Ѓорѓиева, Ивона Младенова , Емилија Величкова, Орхан Абди, Цветко Неделковски, Гоце Симоновски и Ангелина Дамјаноска – Наумоска.