“Вториот Интернационален настан-Мостар”

43509384_1082139145266349_6238485103186542592_n

На ден 04.10.2018 започна тридневниот семинар “Вториот Интернационален настан-Мостар” каде нашата ученичка Теодора Аксентиевска со нејзината менторка Тамара Петреска и заедно со ученичката Елена Поповска од средното училиште Јахија Кемал ја претставуваа нашата држава како дел од овој проект и настан . Тие настапија со презентација во која говореа за мулти-перспектива во историјата и како влијаел распадот на Југославија врз Македонија.

43666892_1082139128599684_4682932615265648640_n 43730583_1082139135266350_5077212996745297920_n 43509384_1082139145266349_6238485103186542592_n 43548836_1082139121933018_248723454486904832_n