ЏИФОНИ МАКЕДОНИЈА- фестивал

43528187_1082242271922703_227851262048075776_n

И оваа година, во периодот од 6-11 октомври, нашата гимназија е дел од шестото издание на најважниот филмски фестивал за деца и млади ЏИФОНИ МАКЕДОНИЈА- фестивал на кој се прикажуваат повеќе долгометражни и краткометражни филмови, за учесниците се организираат работилници, мастеркласови, креативни и едукативни активности. Темата на овогодинешното издание на фестивалот е ВОДА (AQUA), со што “Џифони“ почнува циклус посветен на екологијата, а во наредните две години ќе следуваат темите „Воздух“ и „Земја“. Годинава од нашето училиште на фестивалот учествуваат околу 70 ученици, заедно со координаторите, професорите Марта Горовска и Јосип Стибел.

 

43760613_1082242355256028_797375685118132224_n 43828751_1082242238589373_8902474014895636480_n 43528187_1082242271922703_227851262048075776_n 43650819_1082242325256031_3192442589752066048_n

43708926_1082242255256038_8974934116088676352_n 43676301_1082242248589372_8172583858114396160_n