Проект за интуитивно програмирање на платформата на App Inventor

DF0E1528-CDB8-456D-ADC3-BDC2ACBDB94D

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, вчера беше дел на еден од настаните кои се одржуваат во Македонија, во рамки на „Европската недела на кодирањето“.Тој се обрати и им посака успех во кодирањето на учениците од нашата гимназија каде во соработка со Здружението за унапредување на образованието „КОНЕДУ ГЛОБАЛ“, се спроведува проектот за интуитивно програмирање на платформата на App Inventor.

2D24D31C-8D87-4454-9BFE-D7B3618549DC 2DAC9776-370E-4B78-95D2-3E3E446FFE2B

DF0E1528-CDB8-456D-ADC3-BDC2ACBDB94D 23902F54-37C0-4706-ABE0-9C6B5025C70A

F3C35A8C-7EA4-45B6-AE1D-E6F2402D6F4E