Green zone – Зазеленување на општина Центар и Град Скопје

D69DB509-6436-404E-A7A6-EBB76D1ADD36

На 22.10.2018 година нашата гимназија и спортскиот комплекс „Мондано“ беа домаќини на проектот “Green zone“ – зазеленување на општина Центар и Град Скопје. На настанот присутни беа гости од МОН, градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ , претставник од Град Скопје-шеф на кабинет Никола Наумовски, директорката на нашата гимназија Силвана Кржовска, директори од средни училишта, претставници од Мондано, приватни фирми и граѓани поддржувачи на  зелениот појас. Присутните засадија дрва со еко пораки и се отвори тениското игралиште единствено во Република Македонија кое ќе го користат и учениците. 

63C4F731-C94E-4956-8206-4326CCACD99C D916B149-D4FE-4C95-BB30-A3867F2AE889 281414BC-D3BE-4667-B27C-9FCB8F088233 AA6EE7AC-C57B-4373-909C-0884042D5EEF 6A3340AC-B6CE-4976-8537-1A53697B945B 207C630D-FA5E-4C38-A1D5-E19B846179D4 D69DB509-6436-404E-A7A6-EBB76D1ADD36