Посета од претседателот на Американскиот совет за Меѓународно образование

На 5.11.2018 г. во официјална посета на Училиштето беше г-дин Лорни Крејнер – претседател на Американските Совети за Меѓународно образование од Вашингтон, САД, во придружба на Зденка Николовска и Весна Наумовска од Американски Совети, Македонија.
На директорката Силвана Кржовска и врачи благодарница за соработката на Училиштето со YES Abroad програмата во чии рамки во училиштето престојуваат две ученички од САД: Каролин Бругеман и Џасмин Хајден Лав. Оваа соработка е од исклучително значење за учениците од програмата за Меѓународна Матура каде наставата е на англиски јазик и ученичките земаат учество во презентации, дебати, скајп-конференции, натпревари за говорење и заедничка изложба со училиштата од САД.

C9551F19-D449-49C5-8BD5-EC9348EEB63C D01FA14B-E9B6-4651-92B4-2A03AEA906E6 1AD8C2C8-25A1-4E16-9575-5C5D7CBFD1E4 E593C0C2-7E43-4265-9C5B-A78E91473D30