Денот на ослободувањето на Скопје

5C2A7BFC-D414-41BA-9450-708E3F6A5DDA

Во вторникот, на 13-ти ноември, 2018 г., во Македонската филхармонија, се одржа свеченоста по повод Одбележување на 13-ти Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје, на која Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, на годинешните добитници, на нашите сограѓани коишто дале свој придонес за негова афирмација, им ги врачи наградите и им се обрати на присутните гости. На свечениот настан присуствуваа Директорката на СУГС Гимназија „Јосип Броз – Тито“ – Скопје, Силвана Кржовска, и Професорот Алмир Мељовиќ.

5C2A7BFC-D414-41BA-9450-708E3F6A5DDA 7451BEEC-47D1-4E8A-9874-8ECF48E16335 6D3AC725-EA69-4EF2-855E-34FB0FEA34D7 D4D8ED20-1111-4177-AF6F-DF86BB683B09 D43A847F-245C-4803-A896-C2008E9BE66D 561A7DDA-8840-42AE-8499-1106F421AF24 E4210D17-31F8-4475-AC02-4613ECEFFEC4