Учество во теренско истражување во Р. Полска

60BCFD0D-6F6B-41FE-89BD-D5B4A4E48FAF

Во периодот од 17 до 21 ноември, како прва од активностите на меѓусебната соработка за која во март 2018 беше потпишан меморандум,  учениците од програмата за Меѓународна матура ќе престојуваат во Катовице, Република Полска. Заедно со своите домаќини- ученици од Гимназијата “Адам Мицкјевиќ”  тие ќе земат учество во теренско истражување- fieldwork. Истражувањето има за цел да се направи анализа и да се утврди кои фактори најмногу влијаат врз квалитетот на живот на луѓето во Катовице и следствено во Скопје.

CD81036E-039D-47F5-BB4C-4DE711A93E3A 87FB06C2-A0D5-48CF-91E1-444722034D32 989CD791-CEEF-46BC-814D-597C9F9938BB 60BCFD0D-6F6B-41FE-89BD-D5B4A4E48FAF 8D63B9B1-EE37-4799-A1BB-5A084A14A59B 02D104E0-808F-4B52-94B6-D5400ED68915 28760477-C288-412B-8504-F736F8747EF7 E609D0C1-75D6-4198-B93D-D9A1F7F16EA9 D5ECD8CD-5DFF-4F6A-9939-10C1EB4C3677 6A0754E3-19B0-41DE-B558-F92E0BD31CC6