Посета на ГБ „Браќа Миладиновци“

12311274_10206835100707740_5848721394298049445_n

На 09.12.2015 година, учениците од III година, заедно со професорките Јулија Ликоска – Угриноска, Вера Бојкикева и Емилија Величкова ја посетија ГБ „Браќа Миладиновци“. Во адаптираната спомен-соба на Браќата Миладиновци, учениците присуствуваа на час посветен на животниот пат и делото на Браќата Димитар и Константин Миладиновци. Исто така, имаа можност да ги видат и разгледаат, како и да научат повеќе за првите македонски весници и списанија.

12311274_10206835100707740_5848721394298049445_n12299373_10206835106827893_3203450356276080900_n12316273_10206835101787767_1612652931854480447_n11218685_10206835100787742_7885777631565371790_n