Гиманзија „Јосип Броз Тито“- државни прваци во кошарка

13161434_1186256471398778_1816922471_o

На 07.05 во Куманово се одржа Гиманзијада 2016 на која кошаркарската екипа од СУГС Гимназија „Јосип Броз Тито“ под менторство на проф. Владо Поповски се стекнаа со златен медал и станаа државни прваци. Во чест на нивната победа тие беа поздравени од директорката на училиштето,предметните професори и соучениците.

13147880_1186251018065990_724651169_o 13147966_1186256561398769_1129864099_o 13161434_1186256471398778_1816922471_o 13184782_1186256248065467_1409532834_o13178851_269761193358313_1051708446170458581_n13177064_269761233358309_336130694343469430_n13138832_269761080024991_8174668982097315711_n