Скопје – Мој град

12049125_10153310108203127_1026103861750396734_n

Под мотото „Скопје – мој град“ од 16-20.09 2015 година стартуваше четвртото издание на

фестивалот на креативни индустрии „Скопје Креатива“ кој се одржа во „Плаја Виста“.

Нашето училиште зеде активно учество во повеќе работилници на овој фестивал од областа на

дизајнот. Учениците од трета и четврта година под раководство на проф. Кристина Битракова и

Ангелина Дамјаноска-Наумоска, се стекнаа со нови знаења и изработија дела кои останаа како

дел од овој креативен фестивал.

This slideshow requires JavaScript.