12973176_1283845448311478_4498613847951439634_o

Посета на Јавното Обвинителство на Република Македонија

На ден 12.04. учениците од трета година заедно со професорката по вовед во право Сузана Андреска беа во посета на Јавното Обвинителство каде што се запознаа со улогата на јавните обвинители во кривичната постапка и функциите…


13077194_1300045420005458_1890619089_n

Проект „Вешти и компетентни“

На ден 19.04. во нашата Гимназија, едукативниот центар „Да научиме“ огранизираше проект учениците од четврта година на тема „Вешти и компетентни“.


13002553_10208051529319319_208306748013179830_o

Учество на пролетен фестивал во II Гимназија Марибор

Во период од 13-17 април 2016 година во II Гимназија во Марибор, Словенија учествуваа 70 ученици од 10 европски земији, меѓу кои и ученици од Меѓународна Матура: Иван Митревски, Марко Стојановиќ, Сара Ѓорѓиоска, Милица Секуловска, Стефан Симоновски…


13048185_10207816952373418_6249367999606472351_o

IV конференција БАЛМУН

Од 14 до 17 април 2016 г. во Бања Лука се одржа IV конференција БАЛМУН (Модел на Обединети Нации) – базирана на симулација на работата на ОН. По тој повод во Бања Лука учествуваа ученици…Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2016/2017 година во Република Македонија

МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА К О Н К У Р С за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2016/2017 година во Република Македонија Скопје, март 2016 година Со Конкурсот за запишување ученици…


10419530_10207617186699401_1826977375298356528_n

Балкански поетски Вавилон

На ден 24.03.2016, Клуб на читатели со проф. Јулија Ликоска-Угриноска, Јасминка Видевска и Душанка Ристова, учествуваа на Првото издание на манифестацијата „Балкански поетски Вавилон“ во просториите на Друштвото на писателите на Македонија каде ги проследија…


12809713_10207534196024686_8664630724285734441_n

Посета на НУБ Св.Климент Охридски

Kлуб на читатели при СУГС Јосип Броз Тито гостуваше на поетско пладне по повод Светскиот ден на поезијата во НУБ Св.Климент Охридски. Во друштво на еминентни поети В.Урошевиќ, К.Ќулавкова, Д.Башевски, Е.Клетников, В.Ацевска, Р.Силјан и други,…


12795109_10207522838060744_2162258299863215247_o

Изложба на учениците од Меѓународна Матура

На 18.03 2016 г., во просториите на Националната Галерија на Македонија (објект „Мала Станица“) беше отворена 19та изложба на учениците од Меѓународна Матура, која е дел од нивниот испит по визуелни уметности. Изложбата ќе биде…