10325718_10207485820175320_3665601823243228830_n

Панел дискусија: Сличноста меѓу македонските и турските поговорки и идиоми

На ден 17.03.2016, во прекрасниот амбиент на Порта Македонија, ученици од III-6 и III-11, со професорките Јулија Л. Угриноска и Селда Идриз беа дел од Панел дискусијата на тема: „Сличноста меѓу македонските и турските поговорки…
12799093_10207423500737373_4662157528223212128_n

Литературно читање по повод 8-ми март

Учениците од прва и втора година коишто се членови на Клубот на читатели и професорката Јулија Ликоска-Угриновска по повод 8-ми Март организираа литературно читање на личните и поетски творби на учениците. Во едночасовното дружење се…


11259879_10207328992214719_4606403458823498539_o

Делата на Шекспир во образованието

Во организација на Британскиот совет во Македонија, во соработка со британската амбасада во Скопје на ден 20.02.2016 беше организиран еднодневен семинар за користење на делата на Шекспир во образовните цели. Семинарот се реализираше во Центар…


image-39a358ffec887580eca3d025eb6cc20f40a83af243f0b2634d5c42a5828ad136-V

Работилница за родова еднаквост

Учениците од IV-9, заедно со професорката Тања Стојковска присуствуваа на работилница за родова еднаквост, којашто беше организирана и координирана од страна на Центарот за истражување и креирање политики.  


12705213_10207268392379761_5021229984334974996_n

Клубот на читатели – Ширење љубов преку пишуваниот збор…

„Клубот на читатели“ на ден 12.02.2016 год. „ширеше“ љубов преку пишуваниот збор. Ученици од сите годишта со свои лични поетски и прозни творби, како и творби на англиски, француски, германски, италијански и секако турски јазик…


12656505_564846743670957_1667089264_o

Филмска вечер во нашата гимназија

На 03.02.2016 година учениците од Меѓународна матура под менторство на КАС координаторот професорката Кристина Павловска, организираа Филмска вечер во текот на која гледаа филм. Активноста имаше за цел подигнување на свеста за заштита на средината….12346569_10206876427700889_4580621861931899788_n

Обука Користење на електронски ресурси

На ден 14.12.2015, учениците од III год. од програмата за Меѓународна матура заедно со професорките Д-р Гордиана Ѓоргова и Јулија Ликоска – Угриноска беа дел од обуката Користење на електронските ресурси OPAC, EPSKO, COBISS во…