12355106_543778495777782_1917137143_n

Едукативен семинар “Демократијата и Собранието”

Ученици од четврта година заедно со професорката Кристина Павловска присуствуваа на едукативен семинар со наслов:”Демократијата и Собранието” во Центарот за едукација на Парламентарниот Институт во Собранието на Република Македонија. Целта на семинарот е приближување на…


12339547_10206845489687458_7616662070930909332_o

Симулација на тема “Strategies for Prevention Drug Abuse”

Во текот на декември 2015 во рамките на наставата по англиски јазик во програмата за Меѓународна матура со професорката Гордиана Ѓоргова, се реализира 16-та симулација на Конференција на Обединети Нации на тема “Strategies for Prevention…


12370843_10206845479487203_1627363388048810860_o

Панел дискусија: ТОК & јазик и комуникација

На 03.11.2015 г. под менторство на д-р Гордиана Ѓоргова, професор по англиски јазик, беше одржан отворен час за активот по странски јазици – Панел дискусија: ТОК & јазик и комуникација. Организатори беа учениците од диплома…


12311274_10206835100707740_5848721394298049445_n

Посета на ГБ „Браќа Миладиновци“

На 09.12.2015 година, учениците од III година, заедно со професорките Јулија Ликоска – Угриноска, Вера Бојкикева и Емилија Величкова ја посетија ГБ „Браќа Миладиновци“. Во адаптираната спомен-соба на Браќата Миладиновци, учениците присуствуваа на час посветен…


12357084_909497232465122_1968318085295393326_o

Посета на Институтот за национална историја

  Учениците од втора година од нашата гимназија и професорката по историја Даниела Арсова беа во посета на научна трибина по повод „Илјада години од смртта – убиството на царот Гаврило Радомир„ во Институтот за…


12339121_909494949132017_6424898395823682935_o

Соработка со ОУ Вера Јоциќ, општина Гази баба

Учениците од ОУ Вера Јоциќ на наша покана на ден 02.12.2015 со наставничките Билјана Арсовска и Дафина Ангеловска заедно со учениците од прва година од нашата гимназија засадија дрвца во училишниот двор. Соработката на ова…


12322742_909498962464949_5056681060911494476_o

XL Школа “Млади физичари”

На 27 и 28 ноември 2015 година во просториите на Природно-математички факултет во Скопје се одржа XL Школа “Млади физичари”, каде што нашите ученици имаа презентација на тема „И Сонцето е ѕвезда“ и рачно изработено надгледно…


ii

Меѓународниот фестивал за филмови со награда за учениците од нашето училиште

На финалната вечер на шестото издание на Меѓународниот фестивал за филмови снимени со мобилен телефон „Мобил Фестивал“ , која се одржа во четврток во киното “Фросина” во МКЦ, беа прогласени најдобрите филмови за 2015 година….


33

Хуманитарна акција за децата со воспитно социјални проблеми и нарушено поведение

Во текот на месец октомври оваа година, Здружението на Социјални работници на град Скопје, поддржано од Град Скопје, во соработка со нашата Гимназија реализираше проект: Младински волонтеризам и здрави животни навики. Во работилниците од овој…


1

Дискусија на тема: „Американската култура“

На ден 18.11.2015 ( среда),членовите на „Клубот на читатели“ заедно со одговорните професорки д-р Гордијана Ѓоргова и Јулија Ликоска – Угриноска, реализираа активност – презентација и панел – дискусија на тема: „Американската култура“. Гости –…