12249908_899003966847782_2455538007069681235_n

Во чест на 13 ноември- Денот на ослободување на Скопје

Делегација од СУГС Гимназија “Јосип Броз Тито”, предводена од директорката на гимназијата Татијана Стојанова Дуева, во чест на 13 ноември- Денот на ослободување на Скопје положи цвеќе пред Споменикот на ослободителите на градот Скопје. Делегацијата…


11059629_899012986846880_811491345154651309_n

Работилница “Климатските промени во градот Скопје”

Во рамките на проектот ИКТ за урбана одржливост, подржан  со Програмата за развој на Обединетите нации-УНДП како дел од Стратегијата за подготовка на климатски промени „Отпорно Скопје“ беше одржана работилница. Темата на работилницата беше влијанието на…


12241014_899003330181179_8819012427776565577_o

Европски ден на претприемачот

На 06.11.2015 година во City Hall се одржа работна сесија по повод ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРЕТПРИЕМАЧОТ на кој учество земаа 5 ученици од нашата гимназија под менторство на професорката Весна Црнеска. Работилницата ја водеше г-ѓа…


12191396_895705767177602_6023553473556106695_n

Erasmus+

Во организација на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност во Хотел Континентал се одржа Erasmus+ ден, на кој присуствуваше и професорката Тања Стојковска.


12208670_895704137177765_6801274511705442314_n

Посета на Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија

Учество на предавање на 27.10.2015 год. во Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија во соработка со Амбасадата на Руската Федерација на тема „Холокаустот на територијата на Советскиот Сојуз“ каде предавач беше г. Михаил…


12189193_187315434936223_2038126248617081087_o

7 децении Гимназија Јосип Броз Тито – Свечена Манифестација

Во присуство на сегашни и некогашни ученици,професори,директори,декани и многу познати личности гордоста на метрополата Гимназијата Јосип Броз Тито го прослави своето седум децениско постоење во новиот објект на Македонскиот Народен Театар. Во училишните клупи на…


12196350_10206639452496657_2433343010929945445_n

Посета на Спомен- собата на Миладиновци

На 29. 10 2015 во Спомен-собата на Миладиновци, учениците од СУГС „Јосип Броз-Тито“ заедно со професорките Јулија Ликоска-Угриноска и Светлана Гачевиќ присуствуваа на промоцијата на најновото издание на Толковниот речник на македонскиот литературен јазик. Учениците…


12184249_10206634313528186_8744791429708053966_o

Работилница „Музиката во моите графити – израз на моите посебни потреби“

На 31 октомври 2015 г. , во Пионерскиот дом „Карпош“ беше одржана работилница на тема: „Музиката во моите графити – израз на моите посебни потреби“, во организација на центарот за уметничко изразување, музикотерапија и психо-физичка…


12140872_10206573862176940_7009333021761453946_o

Ден на европските јазици 2015

Во СУГС Гимназија ,,Јосип Броз Тито,, во Скопје на петок 16 октомври  2015, втора година по ред се одбележа  Европскиот ден на јазиците со активности  во организација на учениците на програмата за Меѓународна матура и…


1613859_10206558615195775_21060993869256034_n

Филмски фестивал Џифони Македонија 2015

Нашата гимназија СУГС Гимназија „Јосип Броз-Тито ” , како и изминатите три години, така и оваа, во периодот од 7-11 октомври, беше дел од најважниот филмски културен настан за деца и млади во светот Giffoni…