No Picture

ИНТЕРЕН ОГЛАС

ИНТЕРЕН ОГЛАС За запишување на ученици во  ГЕРМАНСКА  ПАРАЛЕЛКАсо изучување нагермански јазик со 6 часа неделен фонд  во учебната 2018/2019 година во СУГС гимназија “ ЈОСИП БРОЗ – ТИТО “  Скопје   1.БРОЈ НА УЧЕНИЧКИ…


No Picture

Конкурс за запишување ученици во трета година во паралелка со Меѓународна матура во учебната 2018/19г.

УСЛОВИ ЗА УПИС И КОНКУРСНИ РОКОВИ БРОЈ НА УЧЕНИЧКИ МЕСТА Во согласност со Конкурсот на Министерството за образование и наука за запишување на уленици во учебната 2018.2019г. во гимназијата , “Јосип Броз Тито ” во…30706880_10214543255553340_7111091048914354176_n

Spring festival – Втор дел

За време на престојот во Втора гимназија Марибор нашите ученици Мила Брѓовиќ, Стефани Тримчевска, Андреј Марков, Јана Величкова,Теа Керметчиева и Марија Кржовска активно се вклучија во работилниците на фестивалот по анимација, импровизација, танц и фотографија….


20180327_130121

Работилница за Стоп Анимација

Во просториите на  нашето училиште во текот на месеците март и април се одржува работилница за “Стоп Анимација” која е во рамки на проектот ИНФОМЛАДИ@КРЕАТИВНИ. Работилницата има за цел да ги запознае учениците со технологијата…


30595227_10214505668933698_5933472838110412800_o

Spring Festival во Втора гимназија во Марибор / The Spring Festival at The Second Gymnasium in Maribor

Учениците од програмата на Меѓународна матура го претставуваат Училиштето и Република Македонија на Spring Festival во Втора гимназија во Марибор, Словенија. Во текот на неколку дена ќе учествуваат на креативни работилници и ќе се запознаат…


No Picture

Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта за учебната 2018/2019 година во Република Македонија

Со Конкурсот за запишување ученици во средното образование во учебната2018/2019 година е утврдена можноста за запишување ученици според наставните планови и програми за: гимназиско образование, стручно образование (техничко образование – четиригодишно траење, стручно образование за…


received_10214075305374878

Информативна презентација на Универзитетот Шефилд од Велика Британија и Сити Колеџ од Солун

Во рамки на програмата за информирање на учениците за можностите за студирање на меѓународни високообразовни институции во училиштето се оддржа информативна презентација на Универзитетот Шефилд  од Велика Вританија и Сити Колеџ од Солун. Присуствуваа ученици…24862148_1512912988764428_1216905317298491214_n

Учество на настанот „Еден час кодирање“

На 7.12.2017 учениците од I-5, I-7, I-10  и II-4 учествуваа на светскиот настан  „Еден час кодирање“  каде еден час кодираа свои видео-игри со карактерите на Star Wars. Настанот  се одржа во едукативниот центар на Seavus. Одговорен…