24623668_499533263762857_457613034_o

Посета на претставата “Од инат, поинат, за инат “ во Драмскиот театар

На 4.12.2017 (понеделник) ученици од нашата гимназија присуствуваа на претставата “Од инат, поинат, за инат “ во Драмскиот театар, режија на доајенот на македонското актерство Мите Грозданов. Одговорен професор Душанка Ристова.  


IMG-70caa867c88789aa24541207a99ba086-V

Посета на балетска претстава

На 14.12 2017 г. со учениците од II4,  II5 и  II10 беше организирана посета на балетската претстава – Балетски триптих – ,,Агонија на срцето”, ,,Софата” и ,,Песна над песните” – модерен балет, во МОБ.  


25360513_10212838639872467_1723690869_n

Посета на изложби

На 12.12 2017 учениците од IV-9 (ЈУБ),во рамките на часовите по ликовна уметност, беа во Музејот на Град Скопје при што ги посетија изложбите на Александра Мириќ и Павле Кузмановски, како и постојаните поставки: археолошката…


5

Изложба од работилницата за социјална инклузија / The exhibition for the social inclusion workshop

На 01 Декември во Чифте Амам (Национална Галерија на Македонија) беше отворена изложбата од работилницата за социјална инклузија што се одржа на 27 и 28 Ноември. На работилницата учествуваа ученици од ДУЦОР ,,Партениј Зографски” и…


20171127_123147

Учество во креативни работилници / Participation in creative workshops

Учениците од трета година од паралелката на Меѓународна Матура заедно со учениците од ДУЦОР ,,Партенија Зографски” на 27 и 28 ноември учествуваат во креативни работилници, во рамките на проектот за ,,Социјална инклузија’’  – во Националната…


received_10213284212758057

Отворен час / Open classes

На 16.11 во нашето училиште се одржа првиот отворен час во оваа учебна година на тема ” Како јазиците влијаат на начинот на кој комуницираме денес”. Модераторите и панелистите беа учениците од 3-14  од програмата…Untitled3

Посета на изложбата на дела од Петар Мазев

На 04.11 2017 г. учениците од ликовно- творечките проектни активности беа во посета на изложбата на дела од Петар Мазев во Даут Пашиниот Амам – одговорен професор Ангелина Дамјаноска Наумоска